Meny

Vårt kontor

Kontorslokalen är centralt belägen i Skövde med en modern byggnadsarkitektur på 450 kvadratmeter. År 2013 flyttade företaget Quality Sales Sverige AB in i lokalerna, i det då redan moderna öppna kontorslandskapet med sina höga inglasade fönsterväggar. Trots detta ville företagsledningen ta det ytterligare en nivå och skapa en än mer utmärkande arbetsmiljö för sin verksamhet och sina 30 anställda. Med ett unikt inredningskoncept ville man lyfta arbetet till nya nivåer för ökad kreativitet, inspiration och arbetsglädje. Huvudkällan för just dessa känslor har byggts under temat ”Berlin Liebt Dich” (Berlin älskar dig), då den tyska huvudstaden Berlin har varit den stora inspirationskällan till design, arkitektur och konst. Berlin utmärker sig med sina unga kreativa krafter och en stad med ständig levande puls. 

Kontorslokalens planlösning bygger på en stor öppen yta med nio separerade glasrum och en stor terrass. Varje rum återspeglar ett område/distrikt i Berlin, med sin stil, miljö och känsla. Varje rum har därför genomgått en förvandling av färg, design och möblemang för att skapa olika personliga arbetsytor som ska passa varje person på företaget. Personalen är vår prioritet, liksom karaktären av varje anställd, därför betydelsen av unika rum som ger varje individ möjligheten att välja arbetsrum utifrån tycke och smak. 

Idéerna för koncept började med ett samtal på den lilla bron ”admiralsbrücke” i Berlin, mellan företagsägaren och inredningsdesignern Simon Marogi, som själv är född och bosatt i Berlin. Med sina djupa kunskaper om Berlin har varje rum utformats och ligger till grund för de enskilda rummen. De olika distrikten Weser kiez, Graefe kiez, Rosenthaler platz, Bergman kiez, Nollendorf platz, Orange platz, Käthe Kollwitz kiez, Simon Dach kiez och Bleibtreu kiez, har gett namn åt varje rum. Den öppna centrala mötesplatsen på kontoret har inspirerats av området Mauerpark som är knuten till terrassen vars inspiration kommer från området Schiller Kiez.

Bilderna visar varje rums särdrag. Kvarteret Bleibtreu har länge varit ett område för etablerade advokatbyråer, har därför inretts med klassisk stil och mörka Chesterfield soffor. Ett annat rum, Simon Dach Kiez, där inspirationen kommer från författaren August Strindberg, som själv levde en tid i Berlin och skrev boken ”Röda rummet”, inramas av fotografier av Karl Blossfeldt. Piet Mondrian och Bauhaus stilen är grunden för Käthe Kollwitz Platz, som man under många år kunde besöka det prestigefyllda Bauhaus kaféet i området. Konferensrummet (Nollendorf Platz) bjuder in dig att uppleva Ludwig Hoffmans arkitektur med gamla antikvitets utskrifter på väggarna, som för övrigt är inköpta från ett gammalt antikvariat i området. 
I Bergman Kiez får du tillbringa din arbetsdag i ett lokalt kafé med traditionella möbler och svartvita fotografier från bland annat fotografen August Sander. 

”Berlin Liebt Dich” är ett unikt kontor som skapar möjlighet till ett bra arbete och känsla av frihet, kreativitet och glädje. Kontorets utformning skapar individuella produktiva arbetsrum men förenas av en stor öppen central mötesplats (Mauerpark) som skapar glädjefylla möten. Här bjuds det ofta på matlagning av de dolda kockarna bland de anställda. 
”Berlin Liebt Dich” är ett av många verktyg som Quality Sales använder för att skapa en arbetsplats som förenar arbete, glädje och kärlek.